Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Dieren Film Festival - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
De Milieubende De Milieubende Mens en maatschappij
Duizend-en-één-nacht Duizend-en-één-nacht Mens en maatschappij
ENSSER ENSSER Mens en maatschappij

Dieren Film Festival

Mens en maatschappij

3 oktober 2015, Filmhuis Den Haag

Een filmfestival waarin de relatie tussen mens en dier centraal staat. Dieren betekenen op verschillende manieren veel voor ons. We houden ze voor gezelschap, voedsel, onderzoek, vermaak en werk. Daarnaast bewonderen we ze graag in de natuur.

Er zijn veel films gemaakt over onze omgang met dieren. Films met dieren waarover het verhaal bekend moet worden en verhalen die moeten worden gedeeld. Films die je aan het denken zetten over hoe je wilt omgaan met dieren en die uitnodigen om na te denken over de relatie tussen mens en dier. Gaan we respectvol met dieren om? Wat weten we eigenlijk van dieren? Houden we voldoende rekening met hun belangen?

De eerste editie van het Dieren Film Festival vond plaats in 2014. Dit jaar volgt de tweede editie die in het teken staat van het thema ‘Man’s Best Friend’.
Het Dieren Film Festival is een initiatief van Het

Dierenmuseum, hét virtuele museum waar je alles kunt vinden over de relatie tussen mens en dier.

http://www.dierenfilmfestival.nl

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Den Haag
Nederland