Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Ex'tax Project - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Eid al-Fitr Festival Nijmegen Eid al-Fitr Festival Nijmegen Mens en maatschappij
Eigen Schuld! Eigen Schuld! Mens en maatschappij
Femenologie naar de schoolbanken Femenologie naar de schoolbanken Mens en maatschappij
Follow Your Sun Follow Your Sun Mens en maatschappij

Ex'tax Project

Mens en maatschappij

Belastingen sturen de economie. Als de belasting op arbeid hoog is, zullen bedrijven proberen om het aantal werknemers laag te houden. Als de belasting op energie en natuurlijke grondstoffen hoog is, zullen deze efficiënter gebruikt worden. Werkloosheid en uitputting van natuurlijke hulpbronnen vormen wijdverspreide problemen. Beide zijn een resultaat van het typisch westerse fiscale systeem.

Het Ex’tax Project pleit voor een update van het belastingsysteem, zodat het beter aansluit op de uitdagingen van onze tijd. Ex’tax betekent: het belasten van natuurlijke hulpbronnen, en tegelijkertijd het significant verlagen van de belasting op arbeid. Deze verschuiving is een randvoorwaarde om een circulaire economie te creëren, waar welvaart minder gebaseerd is op het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en meer op de voordelen van menselijke hulpbronnen; duurzame welvaart ondanks de schaarste van natuurlijke hulpbronnen.

Het Ex’tax Project is geïnspireerd op de visie van Eckart Wintzen (1939-2008), die het concept al sinds 1990 promootte. In 2011 begon de Ex’tax Project een samenwerking met fiscalisten van Deloitte, Ernst & Young, KPMG Meijburg en PwC. Zij werken gezamenlijk aan een case study en aanbevelingen over de implementatie van Ex’Tax.

http://www.ex-tax.com/

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Austerlitz
Nederland