Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Breekjaar - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Bandstart Educatie Bandstart Educatie Mens en maatschappij
Bolk's Companions Bolk's Companions Mens en maatschappij
Buurtbuik Buurtbuik Mens en maatschappij
Buurthulp Amsterdam Oost Buurthulp Amsterdam Oost Mens en maatschappij

Breekjaar

Mens en maatschappij

Breekjaar is een inspirerend tussenjaar voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar. In dit tussenjaar leren jongeren talloze vaardigheden, volgen ze workshops, gaan ze een maand naar het buitenland, aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap, doen ze vrijwilligerswerk en leren ze een studiekeuze maken. Dat doen de ‘Breekers’ op een van de campussen in het land, in een gezellige en diverse groep van max. 30 leeftijdgenoten onder begeleiding van persoonlijke coaches.
Breekjaar wordt volledig gedragen door het geld dat de deelnemers (Breekers) zelf inleggen, grotendeels zelf verdiend door tijdens het jaar ook te werken. Breekjaar is een open source organisatie die wil bijdragen aan de persoonlijke groei van jongeren. Onze missie is het om binnen een aantal jaar op alle (middel)grote steden een programma aan te bieden.
Door de bijdrage van Triodos Foundation hebben de pioniers van het eerste programma in Utrecht als extra onderdeel een fantastische 5-daagse coachingstocht in de Achterhoek kunnen maken, begeleid door Mountain Child Care. Tijdens deze intensieve tocht zijn de jongeren in contact gebracht met hun diepste drijfveren. Dit was een geweldige aanvulling is op het programma van Breekjaar dat in het teken staat van de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik,’ en ‘wat kan ik?’.

http://breekjaar.nl/breekjaar-home/

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Utrecht
Nederland