Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Urban Greeners - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Stella Lux Stella Lux Natuur en milieu
Stichting Zaadgoed Stichting Zaadgoed Natuur en milieu

Urban Greeners

Natuur en milieu

In 2022 zal de wereld een stuk groener zijn. Groener in architectuur, mode, eten, drinken, sport, lifestyle. Groener in alles. Groener vraagt om nieuwe manieren van denken en nieuwe manieren van doen. Groener vraagt om jonge geesten die nieuwe wegen inslaan, en die delen. Autonoom, vrij en creatief, brekend met vaste patronen. En een gezamenlijk doel: groenere wereldsteden. De Floriade 2022 is de toekomst. Het vertrekpunt? Vandaag.

Hoe zorgen we dat alsmaar groeiende steden in de wereld genoeg gezond voedsel, schoon drinkwater en energie hebben? Kan de groei van de stad samengaan met een verhoging van de kwaliteit van leven van miljarden mensen?

Urban Greeners zijn de jonge voorhoede van de Floriade 2022; de volgende wereldtuinbouwtentoonstelling in Nederland. Ze bouwen mee aan de stad van de toekomst door ondernemingen op te zetten die de tuinbouw aan de stad verbinden. De jongeren komen uit alle windstreken en vele disciplines, en onderzoeken en ontwikkelen samen baanbrekende initiatieven en projecten waarbij onder meer voedsel, wonen, werken en kunst en cultuur op een bijzondere manier bij elkaar komen. In 2014 gingen de eerste ondernemingen van start die meegroeien naar 2022, en elk jaar sluiten meer jonge talenten zich met hun nieuwe ondernemingen aan.

http://www.urbangreeners.com

Natuur en milieu

Triodos Foundation schenkt aan organisaties die positief bijdragen aan milieu & natuur. Triodos Foundation selecteert initiatieven die een langdurige verandering beogen. U kunt hierbij vooral denken aan duurzame energieprojecten en biologische landbouw.

Adres:
Almere Floriade
Nederland