Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Urban Greeners - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Toekomst Zaaien Toekomst Zaaien Natuur en milieu
Transitiecoalitie Voedsel Transitiecoalitie Voedsel Natuur en milieu
Vida Verde Vida Verde Natuur en milieu

Urban Greeners

Natuur en milieu

Urban Greeners: makers van de groene stad.

De mensheid staat voor een uitdaging: een groeiende bevolking en sterke verstedelijking. Dat zet een enorme druk op de natuur. Om ook in de toekomst te zorgen voor voldoende voedsel, water en energie, moeten steden groener. Groener in architectuur, muziek, mode, kunst, eten, drinken, sport, dans, lifestyle. Groener in alles. Want Urban Greeners geloven dat wanneer stad en natuur verbonden zijn, iedereen profiteert.

Dat vraagt om nieuwe manieren van denken en nieuwe manieren van doen. Groener vraagt om jonge ondernemers die nog niet vastgeroest zijn door denkbeelden, regels en patronen. Die buiten de gebaande paden durven gaan, die autonoom, vrij en creatief zijn. Door deze ondernemers aan de organisatie te binden, ze een podium te geven en door ze te supporten, bouwen zij samen aan het gezamenlijke doel: groenere wereldsteden.

De eerste groene spot is al ontstaan: eiland Utopia in Almere. Gelegen op het toekomstige terrein van Floriade Almere 2022: dé wereldexpo op het gebied van landbouw, tuinbouw en stedelijke ontwikkeling. Waar Urban Greeners nu al bouwen, brouwen, creëren en experimenteren en het eiland ontwikkelen tot dé creatieve hub voor duurzame innovatie. En waar ze in 2022 aan naar schatting 2 miljoen (inter)nationale bezoekers zullen laten zien wat ze waard zijn en inspireren met hun groene innovaties.

Maar de dromen houden niet op na 2022. Ook na de Floriade Almere blijven Urban Greeners actief. Op Utopia, in de rest van Nederland en, als het aan hen ligt, ook ver daarbuiten.

http://www.urbangreeners.com

Natuur en milieu

Triodos Foundation schenkt aan organisaties die positief bijdragen aan milieu & natuur. Triodos Foundation selecteert initiatieven die een langdurige verandering beogen. U kunt hierbij vooral denken aan duurzame energieprojecten en biologische landbouw.

Adres:
Almere Floriade
Nederland