Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Ubuntu Academy - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Tunga Tunga Internationale samenwerking
Twobillioneyes Twobillioneyes Internationale samenwerking
Veilig moederschap in Gambia Veilig moederschap in Gambia Internationale samenwerking

Ubuntu Academy

Internationale samenwerking

"Realising potential"

De Ubuntu Academy in Zuid-Afrika is een levensschool voor kansarme straatjongeren. Talenten en dromen dienen als uitgangspunt. Het biedt een leertraject op maat dat groepen jongeren door middel van performing arts begeleidt in hun proces van de straat naar zelfredzaamheid.

Het leerproces van de jongeren wordt begeleidt door Ubuntu Coaches die zich richten op het ontwikkelen van persoonlijke en sociale vaardigheden. Ervaring uit de praktijk wijst uit dat het inzetten van creativiteit de manier is om deze doelgroep te kunnen bereiken, om ze te prikkelen en uit te dagen zichzelf te laten zien. Bovendien werkt creativiteit als uitlaatklep om gevoelens te uiten. Het verschaft de jongeren een gezonde en eerlijke manier van communiceren met de buitenwereld en de kans om te laten zien dat ze talent hebben.

Ubuntu Academy werkt met theater, film, muziek, design en nieuwe media. De jongeren worden begeleid naar een baan, vervolgopleiding of bij het opstarten van een eigen bedrijf. Daarnaast geven de jongeren die de Ubuntu opleiding hebben voltooid, hun kennis en ervaringen door aan andere jongeren.

http://www.ubuntustreetkids.org

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Kaapstad
Zuid-Afrika