Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Home

Ted van den Bergh over 'De juiste prijs'

We horen steeds vaker termen zoals geef-economie, circulaire economie en solidaire economie. Hoe staat Triodos Foundation hierin en wat willen we bereiken?

Ted van den Bergh, directeur van Triodos Foundation, over 'De juiste prijs' en de nieuwe economie >

Het Pionierfonds

Triodos Foundation steunt vernieuwende initiatieven op het gebied van de nieuwe economie, en heeft hiervoor het Pionierfonds ingericht. Laat u inspireren door deze en andere initiatieven, denk mee en doe mee.

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan de nieuwe economie? Schenk dan aan het Pionierfonds, op bankrekening NL60 TRIO 0212 3641 62 t.n.v. STF Pionier.

   

Rethinking Economics

bob goudzwaard 290x193

De werkelijke prijs

true price 290x193

Judith Manshanden over GEEF Café

judith 290x193

Prof. dr. Bob Goudzwaard

Overal ter wereld pleiten economie-studenten voor meer diversiteit in het economie-onderwijs omdat ze beseffen dat het oplossen van de huidige economische crisis nieuwe inzichten vereist. Esther Somers, voorzitter bestuur Platform DSE, over Rethinking Economics en Goudzwaard School of Fair and Green Economics >

Wie een product in de winkel koopt, gaat ervan uit dat de prijs 'klopt'. Maar meestal betalen we niet de werkelijke prijs van een product.

True Price is een sociale onderneming die organisaties een platform biedt om 'echte' prijzen in kaart te brengen.
Ontdek meer in het filmpje: Duurzaam in 3 minuten >

"Wat is de juiste prijs? Een interessante vraag; zeker wanneer het over gezonde voeding gaat. Een grote groep mensen heeft simpelweg niet de financiële middelen om voor gezonde producten te kiezen. Het GEEF Café wil hier iets aan doen."

Initiatiefneemster Judith Manshanden vertelt over de sociale onderneming het GEEF Café. Lees haar bijdrage hier >

Sustainable Finance Lab

susfinlab beeld

Wat is de ziel van filantropie?

filantropie 289x193

Kracht in NL

Kracht in NL 289x193

In dit Lab zijn wetenschappers uit verschillende disciplines samengebracht. Doel is het ontwikkelen van ideeën voor een daadwerkelijke verduurzaming van de financiële sector: een stabiele sector die bijdraagt aan een economie, zonder daarbij zijn leefmilieu uit te putten. 

Lees verder >

Filantropen willen de maatschappelijke nood die hen ter harte gaat helpen lenigen. En dat klinkt makkelijker dan het is.
Dit rapport, geschreven in opdracht van Triodos Foundation, wil een aanzet geven om te herontdekken wat schenken betekent.

Lees verder >

Kracht in NL maakt initiatieven uit de samenleving landelijk zichtbaar en verbindt die initiatieven met elkaar tot een nieuwe 'Topsector'. Een topsector die inzet via eigen kracht, slim combineren, menselijke maat en samen doen op nieuwe (lokale) economieën.

Lees verder >

Stichting Sengerema

Sengerema 289x193

Urban Greeners

urban greeners 289x193

ImpactMakers Fund

ImpactMakers Fund 289x193

Sengerema biedt kansarme Tanzaniaanse jongeren een duurzame oplossing om aan de vicieuze cirkel van armoede te ontsnappen. Een intensief opleidingsprogramma, een startkapitaal en begeleiding, waardoor de jongeren een eigen bedrijfje kunnen opstarten.

Lees verder >

Urban Greeners is een jongerenbeweging binnen de Floriade-organisatie die bouwt aan de stad van de toekomst. Een jonge voorhoede onderzoekt en ontwikkelt baanbrekende initiatieven en projecten waarbij verschillende disciplines op een bijzondere manier bij elkaar komen.

Lees meer >

Het ImpactMakers Fund biedt kleine scholarships aan start-ups die werken aan sociale innovatie en nieuwe manieren van waarde creatie. Het Fund verlaagt zo de financiële drempel om deel uit te maken van de Impact Hub community, waarvan het netwerk de kernactiviteit is.

Lees verder >