Initiatiefnemers Kiymet en Myrthe

Aandacht voor het mentale welzijn van kinderen is noodzaak geworden

Sinds het voorjaar van 2020 is de wereld drastisch veranderd. We lezen dagelijks over de zorgwekkende stijging van het aantal kinderen dat kampt met psychische klachten als gevolg van de coronacrisis. Kiymet Schipper en Myrthe Oostenbach komen deze problematiek bij kinderen en jongeren dagelijks tegen in hun werk voor Follow Your Sun. De sociaal-emotionele schade die in het afgelopen jaar is aangericht, zullen in de komende jaren nog verstrekkende gevolgen hebben. Meer structurele aandacht voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren is dan ook een noodzaak geworden. Als antwoord op deze veranderende samenleving introduceert Follow Your Sun nieuwe projecten waarin er structurele aandacht is voor het verwerken van ieders ervaringen, zodat de kinderen en jongeren zich op een veilige en veerkrachtige manier kunnen blijven ontwikkelen. 

Wauw! Ik word hier helemaal blij van. Ik zie Yara stralen!
Een intern begeleider over de online Follow Your Sun lessen op de basisschool

De begeleidster vertelt: "Asya is dankzij jullie signalering aangemeld met ouders bij een hulpinstantie, het hele gezin zal dus hulp gaan ontvangen. Een hele mooie en moedige stap! Ondanks deze vreemde tijd lukt het jullie toch om de kinderen te bereiken en ik denk dat dit een grote meerwaarde heeft. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor de ondersteuning in deze bizarre tijd."

 
Nieuw: Follow Your Sun voor de allerkleinsten en hun ouders 

De omslag van het boek

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg leren dat zij zichzelf mogen zijn en dat zij op zichzelf kunnen vertrouwen. Eén van de nieuwe projecten van Follow Your Sun is het ontwikkelen van een leerlijn voor jonge kinderen. Ze starten deze lesmethode met het schrijven en illustreren van een prentenboek genaamd ‘Op zoek naar de Zon’, waarin de Follow Your Sun filosofie op een speelse manier is aangepast voor kinderen van circa  4 - 7 jaar. De methode wordt uitgebreid om de leraren te helpen om dit boek en het concept in de klas toe te passen. Omdat de kernboodschappen van Follow Your Sun gelden voor alle leeftijden worden met dit project via hun kinderen ook ouders bereikt.

Meer weten?

Bekijk de eerste video’s van het recente Follow Your Sun filmproject, waarin kinderen en jongeren de ruimte krijgen om hun verhaal te vertellen en waarin zij ervaren hoe het is om letterlijk en figuurlijk in de spotlights te staan.

Een brugklasleerling over zijn deelname aan het Follow Your Sun filmproject: 

"Ik wou graag meedoen aan het project, het leek me een super leuke ervaring om andere mensen te inspireren. Het leukste was eigenlijk alles, en het was heel de tijd gezellig. Ik vond het leuk om terug te zien, omdat ja, je ziet jezelf toch praten en dat het dan ook zo vaak bekeken wordt en mensen een reactie geven is natuurlijk wel super tof!"

Bijdrage voor deelname

Als dank voor het invullen van de vragenlijst van Triodos Bank

Onze collega’s van Triodos Bank hebben een uitnodiging verstuurd om mee te doen aan een onderzoek over hoe je denkt over bankzaken. Voor iedere ingevulde vragenlijst doneerden zij als tegenprestatie vijf euro aan de Triodos Foundation. Heel fijn natuurlijk! 

In totaal hebben 1350 mensen deelgenomen, wat uitkomt op een prachtig bedrag van €6.750!

De opbrengst gaat naar Stichting Follow Your Sun voor de nieuwe lesmethode voor jonge kinderen. Om het nóg leuker te maken tellen we deze bijdrage ook mee in de crowdgiving campagne die binnenkort gelanceerd wordt op Give the Change. Daarnaast wordt er tegelijkertijd aandacht aan dit project besteed met een artikel in 'De Kleur van Geld'. Een mooie combinatie, waarmee we Follow Your Sun in het zonnetje willen zetten.

Triodos Foundation steunt Follow Your Sun

Dit mooie project is sinds 2018 bij ons bekend en wordt sindsdien regelmatig ondersteund vanuit onze fondsen. Het past goed bij ons thema Sociale inclusie. De nadruk op gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling vinden we erg belangrijk. De lesmethode maakt het mogelijk dat heel veel kinderen hiervan kunnen leren. 

Meer weten?
Volg Follow Your Sun
Voor meer informatie en de laatste updates: check hun website, of volg Follow your Sun op Instagram en Facebook.